semua Kategori

Berita

Rumah> Berita

Adakah pengeluar asid amino yang terkenal di dunia

Masa: 2023-02-24 Hits: 211

Arginine, natrium karbonat kontang boleh memasuki pasaran AS sebagai makanan tambahan; Arginine steril boleh didapati secara komersial di Jepun dan aranex; D - kalsium pantotenat dipasarkan kepada syarikat adm, syarikat pemprosesan makanan dan perdagangan komoditi terkemuka AS"dengan bantuan Pemenang Nobel dalam perubatan fisiologi, Dr. Fred Murad, Jing Kang Wang, dan 'Super Brain' pasukannya, syarikat itu mengambil peneraju di negara ini dalam teknologi pengeluaran arginin steril dan komited untuk menghasilkan siri asid amino dan vitamin yang paling khusus di dunia, dengan bakat mewah membolehkan kami mencapai pengejaran merentasi." bin Shu Li, pengerusi Daerah Ningjin arginine Pharmaceutical Co., Ltd.

图片 1_ 副本

Farmaseutikal sperma, yang terletak di Taman Perindustrian Da Cao Zhuang di Daerah Ningjin, kini merupakan industri farmaseutikal terkemuka dalam industri, membentuk satu siri bahan ubat steril dengan teknologi penghabluran aseptik sebagai teras dan satu siri asid amino dan terbitannya dengan biologi. teknologi pemangkin enzim sebagai teras, yang telah dipasarkan pada tiga plat baru hang.

Pada mulanya, terhad oleh tahap proses penghabluran, syarikat hanya boleh membuat dua produk arginin, dan nilai keluaran tahunan adalah kurang daripada 50 juta RMB. Pada masa itu, arginin yang diperlukan dalam negeri bergantung terutamanya kepada import. "Untuk memecahkan monopoli antarabangsa, adalah penting untuk meningkatkan pelaburan dalam R&D sains dan teknologi, mencari dan bekerjasama dengan bakat mewah dalam industri," kata bin water Li.

Mereka yang pertama ialah Jing Kang Wang, ahli Akademi kejuruteraan China, yang bersama-sama mengejar masalah teknikal seperti pengasingan dan penghabluran pengekstrakan untuk mengisi jurang nasional dalam pembuatan bahan ubat steril. Perkembangan pesat farmaseutikal spermatin juga telah menarik ramai bakat untuk berkumpul, dan pada tahun 2016, Dr. MULARD, Pemenang Nobel perubatan fisiologi, telah diupah untuk bertindak sebagai ketua penasihat saintifik farmaseutikal spermatine, yang meletakkan asas untuk membina asas industri farmaseutikal termaju dan transformasi hasil teknologi dalam bioperubatan.

Teknologi adalah produktiviti pertama. Untuk memastikan kemajuan tahap sains dan teknologi syarikat dan kemampanan pembangunan masa depan, bin Hui Li, yang lulus dari Universiti Tianjin dan membesar di Farmaseutikal China Utara, juga mengetuai pasukan teknologi melalui penyelidikan teknikal malam dan siang, dan memperoleh paten 54, 7 produk baru pengenalan teknologi baru, 5 nombor pendaftaran ubat pelbagai, berturut-turut melalui satu siri kelulusan daripada perusahaan teknologi tinggi, Makmal Kejuruteraan Bersama Kebangsaan, dan sebagainya.

Pada masa ini, nilai keluaran industri kasar tahunan syarikat adalah hampir 400 juta RMB, dan produknya dijual di luar negara dan luar negara. "Pada masa hadapan, berdasarkan kelebihan teknologi penghabluran bahan ubat aseptik dan teknologi pemangkinan enzim biologi, industri farmaseutikal spermatin akan merealisasikan lanjutan strategik asid amino pelbagai kecil asal kepada pelbagai besar, mempercepatkan proses perindustrian produk baru, dan terus menambah baik. kelebihan utama syarikat dalam industri segmen kesihatan besar bioperubatan. " kata bin Shu Li.

Prev: L-Serine, Asid Amino yang berkait rapat dengan kualiti tidur

Seterusnya: Industri farmaseutikal Jingjing memegang unit utama kerjasama dengan ahli akademik Wilayah Hebei!

Kategori panas

ONLINE